‘Uyumsuz Hayal Kurma’ yani bir başka ismiyle ‘Maladaptive Daydreaming’ bir kişinin hayal kurmak için çok ölçüde vakit harcadığı ve çoklukla kendi hayal gücünü gerçekle birleştirdiği bir davranıştır. Bu içeriğimizde ‘Uyumsuz Hayal Kurma’ davranışını ele aldık. Gelin daima birlikte göz atalım…
Kaynak: https://my.clevelandclinic.org/health…
Uyumsuz hayal kurma, bir kişinin daima kendi hayal gücüne daldığı bir davranıştır. Bu davranış, çoklukla korku ve gerilim üzere ruhsal sıhhat meseleleri olan bireylerde bir başa çıkma düzeneğidir.
Uyumsuz hayal kurma, ruhsal sorunları ve makul beyin işlevlerini etkileyen şartlara sahip bireylerde yaygın görülür.
Yaş ayrıyeten uyumsuz hayal kurma davranışında kıymetli bir faktördür.
Uyumsuz hayal kurma, zihninizi etkileyen bir problemdir. Zihniniz, sırf sizin sahip olduğunuz anıların, tecrübelerin, fikirlerin, inançların, hislerin ve daha fazlasının eşsiz birleşimidir.
Uyumsuz hayal kurma, tüm semptomların hayal kurmanın etrafında döndüğü bir durumdur.
Uyumsuz hayallerde meydana gelen hayal kurma davranışı ekseriyetle aşağıdakileri içerir:
Bir insan uyumsuz hayalleri hakkında nasıl hisseder? Uyumsuz hayal kurma yaşayan beşerler, sıklıkla olumsuz hislerle ve bu sorunun tesirleriyle gayret eder. Bu ekseriyetle aşağıdaki biçimleri alır:
Uzmanlar, uyumsuz hayal kurmanın neden olduğunu tam olarak bilmiyorlar. Fakat bunun, uyumsuz hayal kurmanın tasa, depresyon ve başka ruhsal sıhhat problemleri üzere problemlerle başa çıkma sistemi olabileceğinden şüpheleniyorlar.
Uyumsuz hayal kurma davranışı şimdi resmi bir teşhise sahip olmadığından, standart bir tedavisi yoktur. Lakin bu, onu tedavi etmenin bir yolu olmadığı manasına gelmez.
Uyumsuz hayal kurma bir ruhsal sıhhat sorunu olduğu için kendi başınıza halletmeniz zordur. Bununla başa çıkmanın en düzgün yolu, bir uzmanla konuşmaktır.
Uyumsuz hayal kurma, bilhassa iş, münasebetler, konut işleri ve hobilerinizi etkiliyorsa, hayatınızda önemli aksamalara neden olabilecek bir sıkıntıdır.
Yukarıda bahsedildiği üzere, uyumsuz hayal kurma çoklukla zorlayıcıdır, bu da kişinin bunu yapması gerektiğini hissettiği manasına gelir.