Haber

Abdülhamid Han Akdeniz’e indi, Yunan medyası pozisyonunu paylaştı

Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, görevinde birinci yılını tamamlayan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin Akdeniz’deki yeni görevine başlayacağını duyurdu. “Pruva açık, dümen bu arada ve rüzgar hafif olsun.”söz konusu.

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için attığı adımların en son ve en güçlü halkası olan Abdülhamid Han’ın Akdeniz’deki yeni misyonu bugün Yunan medyasında en çok konuşulan konulardan biri oldu.

10 AĞUSTOS – 6 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR

Abdülhamid Han’ın Doğu Akdeniz’de sondaj yaptığını duyuran ERT News, Türkiye’nin yayınladığı NAVTEX’e göre direktifin 10 Ağustos’tan 6 Şubat’a kadar geçerli olacağını duyurdu ve bölgenin Yunanistan’a yakın olmasına rağmen Türkiye sınırları içinde yer aldığını bildirdi. kıta sahanlığı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesi “bölgesel güç”ERT Haber, Türkiye’nin araştırma yeteneklerini ve bilgi birikimini iki ülke arasındaki bağları yumuşatmak için kullandığına dikkat çekti.

KATHIMERINI ORTAK GÖREV VE GÖREV YERİ

Yunanistan’ın en büyük gazetelerinden Kathimerini, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin konumunu paylaşarak görev yapacağı bölgeyi işaretledi, “Türkiye kendi yetki alanında hareket ettiği için Atina endişeli değil. Yunanistan-Türkiye yakınlaşmasının bu hamleden etkilenmesi beklenmiyor.”ifadesini kullandı.

“ERDOĞAN ÖNGÖRÜLMEZ BİR OYUNCUDUR”

Etnos gazetesi, sondaj gemisinin önümüzdeki aylarda Türk karasularında kalıp kalmayacağının kesinlik kazanmadığını iddia etti. “Ankara’nın önümüzdeki dönemde nasıl davranacağını merak ediyorum”ifadesini kullandı ve ekledi:

“Türkiye cumhurbaşkanı öngörülemez bir oyuncu olmaya devam ediyor, Atina nasıl davranacağını görmek için Erdoğan’ı bekliyor.”

“MAVİ VATANDAŞTAN GERİ ADIM YOK”

Gazete bir diğer haberinde Türkiye’nin hamlesinin anlamını sorgulayarak Mavi Vatan’ın mesajına dikkat çekti.

Sondaj gemisinin faaliyet göstereceği bölgenin Türkiye kıyılarının oldukça güneyinde olduğuna işaret eden Etnos gazetesi, bunun belki de Ankara’nın ruh halini gösterdiğini savunarak, son dönemde iki ülke arasındaki havanın olumlu olmasına rağmen Ankara’nın harekete geçmediğini yazdı. Mavi Vatan konusunda bir adım geri.

sarkikaraagac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu