Haber

Avustralya Açık’ta Rus bayrağı yasağı: Baba Djokovic, Putin bayrak kaldırıcılarıyla poz verdi

NATO’nun 1999 Yugoslav kampanyasının kurbanı, SırbistanTenis dünyasının en değerli hediyesi Novak DjokovicGeçen yıl aşı krizi nedeniyle yasaklanmıştı. Avustralya Açık’ta Bu yıl raketi sallıyor. Djokovic’in Batı’nınaşı dayatmalarına başkaldırdıktan sonra, babası SrdjanBatı’nın Rusya ve Devlet Başkanı Vladimir Putinşeytanlaştırma kampanyasına meydan okudu.

Oğlu Avustralya Açık’ta yarı finale yükseldikten sonra, Srdjan Djokoviç, Putin’in yüzünün işlendiği bir Rus bayrağı tutarken, Rusya’nın Ukrayna operasyonunu simgeleyen Z sembollü tişört giyenlerle fotoğraflandı.

Turnuvanın açılış gününde Ukraynalı Kateryna Baindl ile Rus Kamilla Rakhimova arasındaki maçın ortasındaki sahaKenarda Rus bayrağının açılmasının ardından, Melbourne Park’ta Avustralya Tenis Federasyonu (Tenis Australia)Rusya ve Beyaz Rusya, bayrak ve sembollerin sergilenmesini yasakladı.

Ama dün Djokoviç Rus tenisçi Andrey RublevÇeyrek finalde onu yendikten sonra, Putin’e bir destek gösterisi gösterildi.

Ukrayna Büyükelçisinden ‘utanç verici’ tepki

Sırp kıyafetleri giymiş, omuzlarında Sırp bayrağı taşıyan bir grup taraftar, Rod Laver ArenasıDışarıda, üzerinde Putin’in resmi olan bir Rus bayrağı açtı ve Rusya’yı desteklemek için sloganlar attı.

Srdjan Djokovic, birlikte fotoğraf çektirme teklifini kabul ederek poz verdi Vasily Miroshnichenko, Ukrayna’nın Avustralya-Yeni Zelanda Büyükelçisi ve Ukrayna lobisitarafından “Utanç verici” kınandı. Kısa süre gözaltına alınan taraftarlar daha sonra serbest bırakıldı.

Federasyondan ‘uygunsuz bayrak ve semboller’ açıklaması

Bunun üzerine Tenis AvustralyaYaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çarşamba gecesi oynanan bir maçın ardından, küçük bir grup uygunsuz bayraklar ve semboller göstererek güvenlik görevlilerini tehdit etti ve tahliye edildi…”

“Oyunculara ve ekiplerine bayraklar ve semboller ile ilgili ve herhangi bir olası kesintiyi önlemek için turnuva politikası hakkında bilgi verildi ve hatırlatıldı. Turnuva güvenliği ve kolluk kuvvetleriyle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

Rusya’nın 2022’deki Ukrayna operasyonu gerekçesiyle Rusya ve Beyaz Rusya’dan oyuncular Wimbledon’da İngiliz açık tenis turnuvasıYarışma yasaklandı.

Azarenka: Sporcuları çekmeyi bırakın

Avustralya Açık’ta iki Belaruslu Victoria Azarenka ve Aryna Sabalenka kadınlar yarı finaline yükseldi. Sabalenka finale kalırken elenen Azarenka, Baba Djokovic’in karıştığı Rus bayrağı olayıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı:

“Bunun Novak ile ne alakası var bilmiyorum. Bizden ne yapmamızı istiyorsunuz bilmiyorum. Bu olayların oyuncularla bir alakası yok ama siz onları çekmeye devam ediyorsunuz. Buradaki amaç ne? Bu soruyu kendine sor, bana değil.”

yarın Rusya konumundan Karen KhachanovErkekler yarı finalinde oynayacak ama Belaruslu tenisçiler gibi tarafsız bayrak altında yarışmak zorunda.

hinisajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu