Haber

Bağışıklık sistemini güçlendiren egzersiz ve beslenme önerileri

Şehitkamil Belediyesi, Spor Merkezlerinden yararlanan üyelerine kış aylarında daha güçlü bir bağışıklık için sağlıklı yaşam önerileri sunar. Düzenlenen renkli farkındalık etkinlikleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kış aylarında metabolizmanın olumsuz etkilenmesine neden olan faktörleri en aza indirmek için spor merkezlerinde uzman eğitmenler eşliğinde bilinçlendirme çalışmaları yürüten Şehitkamil Belediyesi; Vatandaşları gerginlik yönetimi, uyku düzeni, sistemli eğitim, su tüketiminin önemi, bağımlılığa neden olan ve savunma sistemini zayıflatan zararlı unsurların kullanımının azaltılması gibi konularda bilgilendiriyor.

Zumba, pilates, step, aerobik ve fitness branşlarının yanı sıra farklı branşlarda çocuklara ve gençlere yönelik spor akademisi etkinliklerinin de verildiği İbrahimli Spor Merkezi’ndeki etkinliklere katılan vatandaşlar, aldıkları sağlıklı ürünlerden oldukça memnun ayrıldılar. ve renkli etkinlikler.

Sağlık için teşvik edici adımlar

İbrahimli Spor Merkezi’nde yaşam boyu spor etkinliklerine katılan üyelerden Aslı Zengin, turuncu gün etkinliğinin ardından düzenlenen etkinliklerle sağlıklı bir yaşam için cesaret verici adımlar atıldığını söyledi. Far, “Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde değerli rolü olan sebze ve meyveleri tüketmeye çalışıyordum. Bugün öğretmenlerimiz portakal meyve ve sebzelerin neler içerdiğini detaylı bir şekilde anlattı. Antioksidan içeren besinler tüketmemiz gerektiğini öğrendik. Spor aktivitelerinin yanı sıra düzenli beslenme alışkanlıkları, eğitim alanında bizlere destek olan ve sağlıklı yaşam için cesaret verici adımlar atan tüm öğretmenlerimize ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederim. , bize bu keyifli fırsatları sağlayan.”

“Düzenli sporlarda beslenme büyük rol oynuyor”

Spor yaparken sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmesi gerektiğini belirten İbrahim Spor Merkezi’nde görev yapan spor eğitmenlerinden Zöhre Gögebakan, “Hangi sporu yaparsanız yapın sağlıklı, yeterli ve düzenli beslenerek sporu daha sağlıklı bir hale getirebilmeliyiz. eğitimden maksimum fayda sağlamak.Vatandaşlarımızı her fırsatta yaşam boyu spor faaliyetlerine davet ediyoruz.Spor faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için üyelerimizi olabildiğince farklı ve renkli etkinliklerle buluşturuyoruz. monotonluk her yaştan vatandaşımızın her mevsim ve büyük bir güçle spor yapmasını sağlıyor.Sağlıklı bir yaşam için bir kez daha genç yaşlı herkesi spora davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu