Haber

Başkan Çebi: Yaralarımızı dayanışmayla saracağız

Küçükçekmece Belediyesi, ilçeye gelen depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Yaralarımızı dayanışmayla saracağımıza inanıyorum. Paylaşarak acıları dindirmeye devam edeceğiz” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin bölgedeki yardım çalışmalarına katılan Başkan Kemal Çebi, depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek acılarını paylaştı. Çebi, “Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tarifsiz bir acı ve yıkım içindeyiz.

64 RÖMORK EKİPMAN, OYUNCAK VE ÇADIR YARDIMI

Küçükçekmece Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasına afetin ilk gününden itibaren katılan binlerce gönüllü, ilçede büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi otoparkında toplanan bağışlar, vatandaşların da desteğiyle paketlenerek tırlara yüklendi. Kampanya kapsamında toplanan battaniyeler, uyku tulumları, ısıtıcılar, tüp sobalar, toplu kuru mamalar, hijyen araçları, çocuk bezleri, mamalar, kullanılmayan kışlık giyim malzemeleri, nevresimler, bayan pedleri, yastıklar, temiz bebek kıyafetleri, atkılar, bereler, eldivenler. Kampanya kapsamında bölgeye çorap, cep telefonu ve şarj cihazı gibi malzemelerin de bulunduğu 64 adet TIR yardım malzemesi gönderildi. Ayrıca deprem bölgelerine 8 adet sahra çadırı, 58 adet çadır ve 3650 adet çocuk oyuncağı gönderilmiştir.

SOF EVİ GÜNDE 5 BİN BİREYE SICAK YEMEK HİZMETİ VERİYOR

Küçükçekmece Belediyesi, Hatay Samandağ’da kurduğu Seyyar Aşevi’nde günlük 5 bin kişi kapasiteli depremzedelere sıcak yemek ve içecek ikramı yapıyor. Belediye ekipleri de depremden etkilenen çocuklar için Samandağ’da Oyun Sokağı’nı hizmete açtı. Çocuklar, Oyun Sokağı’nda keyifle vakit geçirerek oynadıkları oyunlarla yeniden yaşama motive olmaya çalışıyor.

ULAŞIM, YEMEK, KONAKLAMA VE PSİKOTERAPİ HİZMETİ

Afet bölgesinden gelen 37 vatandaşı kentteki otellere yerleştiren Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kente gelen vatandaşlara giyim ve hijyen ürünleri yardımı yapıyor. Sarsıntı bölgesinden gelen bireylere ayrıca Saha Analiz ekibi eşliğinde şehir içi ulaşım imkanı sunulmaktadır. Aşevi, vatandaşların yerleştiği adreslere günde iki öğün sıcak yemek dağıtıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren Aile Danışma Merkezlerinde de talep halinde depremden etkilenen vatandaşlara ücretsiz olarak psikoterapi hizmeti verilmektedir.

MOBİL KÜTÜPHANE DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARI HOŞ GELDİNİZ

Binlerce kitapla hizmet veren Gezici Kütüphane, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü binasında depremden etkilenen çocukları da ağırlıyor. Çocuklar Gezici Kütüphane’de kitap okuyarak keyifle vakit geçiriyor.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede aileleriyle birlikte misafir edilen 83 çocuğun hayata uyumunu sağlamak ve afetin izlerini silmek için etkinlikler hazırladı. Bu kapsamda ilçede bulunan Kuşlu Kütüphanesi ve Müzik Akademisi’nde çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

defne-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu