Haber

Bursa’da gümrük muhafaza ekipleri 1 milyon liralık vergi kaçakçılığını önledi

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, aydınlatma alanında faaliyet gösteren ve ithal ettiği ana eserleri yedek modül olarak gümrüğe kaydettirip devleti ziyana uğratmaya çalıştığı tez edilen firma sahibi hakkında yasal süreç yapıldı.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü grupları, aydınlatma üzerine faaliyette bulunan bir firmanın evrakta sahtecilik yaptığı istikametinde ihbar aldı.

Harekete geçen takımlar, firmanın Çin’den ithal ettiği ana ürünlerin yedek parça olarak gümrüğe kaydettirildiğini belirledi. Bu yöntemle devletin 1 milyon liranın üzerinde vergi kaybına uğratılacağını tespit eden ekipler, Gemlik Limanı’ndan ülkeye sokulmak istenen “yedek parça” etiketinin bulunduğu eserlere el koydu.

Ekipler, ilgili mevzuat gereği yedek kesim eserlerinde Türk Standardları Enstitüsü (TSE) evrakı mecburiliği bulunmadığı için firmanın ana eserleri TSE evraksız piyasaya sürmeyi planlayarak devleti bu açıdan da ziyana uğratacağını saptadı.

Firma binasında yapılan aramalarda milletlerarası kaşe bulunan hazır mühürlenmiş 160’ın üzerinde evrak ele geçirildi. Operasyonda, fotokopi olduğu tez edilen faturanın da tıpkı kaşelerle kesildiği anlaşıldı.

Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü gruplarınca hakkında yasal süreç başlatılan firma sahibi E.Ö, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu