Haber

Çevreci Deniz Gümüşel adli kontrol kararına itiraz etti

HABER: EMRE SERCAN IKE – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Akbelen’de ağaçların kesilmesine direnirken gözaltına alınan ve denetim kararıyla serbest bırakılan çevreci Deniz Gümüşel, “Milas sınırlarına girilmemesi” kararına itiraz etti. Gümüşel, “Başkalarının mücadeleye katılmasını engellemeye çalışıyorlar. Ama Akbelen artık o sınırı aştı, korku duvarlarını aştı. Biz de elimizden geleni hem hukuki, hem idari hem de fiili olarak yapmaya devam edeceğiz. Orman kalitesini kaybetmeyen bu alan madene tahsis edilmiyor.”

Doğa aktivisti, çevre mühendisi Deniz Gümüşel; Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda açılacak maden ocağına karşı İkizköylülerin doğa nöbetinin dördüncü gününde gözaltına alındı.

Gümüşel hakkında Milas Sulh Ceza Hakimliği; Haftada bir imza ve “Milas ilçe sınırlarına girilmemesi halinde uygulanacak” başlıklı denetim kararıyla yurt dışına çıkma yasağı kaldırıldı.

Gümüşel, Milas Sulh Ceza Mahkemesi’nin adli kontrol kararına avukatı aracılığıyla itiraz etti. Gümüşel, adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Deniz Gümüşel, Akbelen’de kurulan direniş alanını ANKA Haber Ajansı’na anlattı:

“Açıkçası bu görülmemiş bir cezaydı. Hukukçu arkadaşlarımızın söylediği bu. Akbelen’deki dayanışmayı kırmaya çalışıyorlar. Savunucuları birer birer ortadan kaldırarak Akbelen’in direnişini kıracaklarını sanıyorlar. Ama olmuyor. burada mücadele devam ediyor.

Bana verilen ceza elbette çok ağır bir hak ihlalidir. Burası benim memleketim, günlüğümün olduğu yer. Ailem 25 yıl Milas’ta yaşadı. Ben de bütün yazlarımı burada geçirdim. Şimdi Bodrum’da yaşıyorlar. Annemlere ulaşabilmem için, 75 yaşında iki yaşlıyı ziyaret edebilmem için Milas sınırlarını geçmem gerekiyor. Milas’tan geçmeden Bodrum’a nasıl gidilir bilmiyorum.

Dolayısıyla bu çabayı destekleyen ve bu çabayı üstlenenleri tek tek cezalandıracak ve özgürlüklerini kısıtlamaya çalışacaklardır. Gözdağı vererek diğer insanların da bu çabaya katılmasını engellemeye çalışırlar. Ama Akbelen artık o sınırı, kaygı duvarlarını aşmıştır. Orman niteliğini kaybetmemiş bu alanın madene tahsis edilmemesi için hem yasal, idari hem de fiili olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Muhtemelen Ankara’da çok uzakta olacağım ama Akbelen için çalışmaya devam edeceğim.”

arsuzajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu