Haber

Cumhuriyetin 100. Yılı İnegöl’de Coşkuyla Kutlanacak

Cumhuriyetin 100. Yılı İnegöl’de Coşkuyla Kutlanacak

 

İnegöl’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Kentte 100’üncü yıl kutlamaları yapılacak.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına hazırlanıyor. Tüm ülkede olduğu gibi İnegöl’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi tarafından aralıksız devam ederken, 2 gün boyunca düzenlenecek farklı etkinliklerle 100. Yıl coşkusu tüm kenti saracak.

CUMHURİYETİN 100. YILI KAPSAMINDA İNEGÖL’DE YAPILACAK PROGRAMLAR

İnegöl’de 28 Ekim Cumartesi günü kutlamalar saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na yapılacak çelenk koyma töreniyle başlıyor. İnegöl Belediyesi, resmi törenin ardından Uzun Sokak girişinde iki etkinlik düzenleyecek. 13.00-16.00 saatleri arasında Uzun Sokak girişinde çocuklara yönelik “Cumhuriyet Resim Atölyesi” etkinliği ve Cumhuriyetin 100. Yılı anısına Presstagram (anma fotoğrafı) etkinliği gerçekleştirilecek. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde saat 14.00’te “Oyun Arkadaşım” adlı çocuk tiyatrosu gösterisi yapılacak, akşam 18.30’da ise İnegöl AVM önünden başlayıp Atatürk Meydanı’na kadar devam edecek “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlenecek. Anıt.

KÜLTÜR SANAT OTOBÜSÜ İLE CUMHURİYET coşkusu TÜM ŞEHRİ KAPLAYACAK

Programlar, 29 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00’da Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban’ın Kaymakamlık’ta tebriklerini kabul etmesiyle başlayacak, ardından saat 10.30’da Kaymakamlık’ta resmi törenlerle devam edecek. Atatürk Bulvarı üzerinde eski hükümet konağının yanındaki alan. Pazar günü 15.00-17.00 saatleri arasında İnegöl Belediyesi kent tipi Kültür Sanat Otobüsü düzenleyecek.

BELEDİYE BAŞKANI TABAN’DAN KUTLAMALARA DAVET

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, düzenlenecek programlara ilişkin yaptığı açıklamada, tüm ilçe halkını etkinliklere davet etti. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamak için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Önder Taban, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bu birliğin sağlanması noktasında milletimizin çimentosu olan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. İnegöl Kaymakamlığımız ve Belediyemiz iş birliğiyle düzenleyeceğimiz etkinliklere vatandaşlarımızın gereken ilgiyi göstereceğinden şüphemiz yok. Özellikle Cumartesi günü çocuklarımıza yönelik Uzun Sokak girişinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle gelecek nesillerimizi Cumhuriyetin izinde ve gölgesinde yetiştirecek programlarımız olacak. Cumartesi akşamı düzenlenecek korteje tüm ilçe halkını davet ediyoruz. Aynı zamanda Pazar sabahı saat 10.30’da Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilecek kutlama programında Cumhuriyet coşkusunu tüm ilçemiz halkıyla yaşamak istiyoruz. “Bütün programlarımıza ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-altieylul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu