Haber

Dünya Doktorlarından Şifa Hastanesi’ne tıbbi ekipman desteği

Dünya Doktorları, 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki saldırılarda bölge halkının yanında olmaya devam ediyor. Dernek, Gazze’deki fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden dünyanın en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’ne tıbbi ve sarf malzeme göndererek kritik tıbbi ekipman eksikliğine destek verdi. bölgede.

Şifa Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteği

Doctors Worldwide, Gazze Sağlık Bakanlığı ile acil koordinasyon içinde 20 Ekim’de tamamı tükenen bandaj, hasta bezi, serum, hijyenik jel ve ameliyat eldiveni gibi toplam 13 bin 837 tıbbi ve sarf malzemeyi Şifa Hastanesi’ne teslim etti. çok çabuk. Doctors Worldwide, bağışçılarının büyük desteği sayesinde bugüne kadar Gazze’ye hem sağlık hem de insani yardım alanında destek verdi.

Cumartesi günü Refah Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte insani yardım TIR’larının geçişine izin verilirken, Doctors Worldwide sağlık ve insani yardım çalışmalarını tüm gücüyle sürdürdü. 7 Ekim’den bu yana Şifa ve Endonezya Hastanesi’nde 20 doktor ve sağlık çalışanından oluşan ekibiyle gönüllü olarak acil müdahale hizmeti veren dernek, aynı zamanda bölge halkı ve hastane çalışanlarına da acil yardım çantası ve gıda malzemesi dağıttı.

Bin aileye ekmek, su ve gıda kolisi dağıtıldı

Gazze’de enerji, yakıt, sağlık ve gıdaya erişimin kısıtlanması nedeniyle artan ihtiyaçlar, doktorlar tarafından acil davet koduyla duyuruldu. Dünya Doktorları da bu davete hem kendi sağlık grubuyla hem de dağıttığı hijyen ve beslenme paketleriyle destek verdi. Dünya Doktorları ekibi, tüm engellemelere ve saldırılara rağmen 7 Ekim’den bu yana 1070 aileye ve toplam 7 bin 980 ihtiyaç sahibi kişiye ekmek, su ve gıda kolisi dağıttı.

Türkiye’den doktor ve insani yardım kolileri gönderiliyor

Bugüne kadar Gazze’deki sağlık ve lojistik desteğini tüm gücüyle sürdüren dernek, sınır kapısının açılmasıyla birlikte İstanbul’da hazırlanan 13 paletlik insani yardım kolisini de bölgeye gönderiyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’ye gönderdiği 20 kişilik uzman sağlık heyetinin ardından Doctors Worldwide, beyin ve sınır cerrahları, ortopedi ve travmatoloji doktorları, genel cerrahi doktorları, ameliyathane hemşireleri, anestezistler ve teknisyenlerin Gazze’de görev yapmak üzere gönderilmesi için hazırlıklarını tamamladı. bekleyen birçok acil ameliyat var. .

KAYNAK: HABER7

golova-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu