Haber

EŞİNİ ÖLDÜRÜP YUNANİSTAN’A KAÇIYOR: Ağırlaştırılmış müebbet istedi

-Savcılık, kaçtığı BÜYÜKÇEKMECE’de eşi Derya Aslan’ı (32) tabancayla öldürdükten sonra Yunanistan’da yakalanan Sami Aslan (33) için ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada eşini öldürdüğü iddia edilen Sami Aslan ve avukatları hazır bulundu. Olay sırasında alkollü olduğunu öne süren Sami Aslan, “Ben hep elimde silahla dolaşırım. Düşmanım var. 2013’te birini kalbinden bıçakladım” dedi. Savcı, mütalaasına göre Sami Aslan için “karısını kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Azmettirici olarak yargılanan babası Mehmet Sırrı Aslan’ın beraatini talep etti.

“SÜREKLİ SİLAHLA SEYAHAT EDERİM”

Duruşmada savunmasını yapan Sami Aslan, “2,5 ay önce eşimin ayrı telefonunu buldum. Ailemizi aradık bir şey yok dediler. Ama çok kızdım devam edemeyeceğimi söyledim. Eşim Derya’yı kardeşleriyle birlikte baba evine gönderdim.Daha sonra ‘Telefonda bir şey olmadığına göre barışmak istiyorum’ dedim. “Silahım yakalandı, silahım ruhsatsız. Tekirdağ’da, Güneşli’de düşman olduğum çok insan var. 2013 yılında Serdar adında bir adamı kalbinden bıçakladım, yaşıyor. Bu yüzden cezaevine girip çıkıyordum ve elimde silah vardı” dedi.

“SİLAH KULLANDIĞIMI HATIRLAMADIM” Sami Aslan, babası Mehmet Sırrı Aslan’ın kendisini tahrik etmediğini belirterek, “Olay bir anda gelişti. Şoför olay olmadan önce yanımızdan ayrıldı, eve doğru yürüyorduk. Şoförün bizi bıraktığı yer evime yaklaşık 50 metre uzaklıktaydı. Silah kullandığımı hatırlamıyorum.” Sabahleyin açık arazide kendime geldim. Alkol masasından uyandım. Keşke böyle şeyler yaşanmasaydı. Bu suçtan Yunanistan’da yakalandım. Orada 2 yıl hapis yattım” dedi.

GÖRÜŞ AÇIKLANDI Duruşmada Cumhuriyet Savcısı vakıf hakkındaki mütalaasını açıkladı. Baba Mehmet Sırrı Aslan’ın oğlunu azmettirdiğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle baba Mehmet Sırrı Aslan’ın beraatine karar verildi. Sami Aslan hakkında ise “karısını kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

DURUŞMADA SES KAYITLARINDA GERİLİM Sanık Sami Aslan’ın avukatı ses kayıtlarının mahkeme tarafından değerlendirilmesini istedi. Mahkeme, ses kayıtlarının hukuka aykırı olarak elde edildiği gerekçesiyle bu talebi reddetti. Duruşma, Sami Aslan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi. Duruşmanın ardından Sami Aslan, ses kayıtlarının değerlendirilmediğini belirterek, “O zaman yargılama yapmayın, bana ağırlaştırılmış müebbet verin ve gönderin. Ben şizofren miyim, durup dururken cinayet mi işleyeyim?” Alınan karara sözleriyle tepki gösterdi. Mahkeme başkanı jandarmalara sanığı salondan çıkarmalarını söyledi.

TALEPTEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, zanlı Sami Aslan’ın 29 Temmuz 2020’de boşanma sürecinde olan eşi Derya Aslan’ı aracıyla kardeşinin evinden aldığı ifade edildi. barıştırdı ve ele geçirilemeyen tabancayla vurdu. İddianamede, eşinin kafasına uzaktan iki, yakın mesafeden karnına bir el ateş ederek ölümüne neden olduğu belirtilirken, zanlı Mehmet Sırrı Aslan’ın da olaya katıldığı kaydedildi. suça azmettirerek. Savcı, Sami Aslan’ın “karısını kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ederken, babası Mehmet Sırrı Aslan için “manevî saikle öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu