Ekonomi

ESPN, Fox ve Warner Bros. Spor Yayını Hizmetini Başlatacak; Citi Biraz Daha İyimser

Walt Disney Company’nin spor ağı ESPN, Fox Corporation ve Warner Bros. Discovery Salı günü, sonbaharda tüketicilere canlı spor etkinliklerini izlemenin yeni bir yolunu sunacak ortak bir spor yayın hizmeti başlatmayı planladıklarını duyurdu.

Bu hizmeti, özel bir yönetim ekibi tarafından yönetilen yeni kurulan bir kuruluş işletecektir. Walt Disney Company, Fox Corporation ve Warner Bros Discovery’nin her biri, kuruluşta eşit üçte bir hisseye sahip olacak.

Hizmete, bu yeni teklifi Disney+, Hulu ve HBO Max gibi mevcut yayın hizmetleriyle birleştirme seçenekleriyle birlikte özel bir uygulama aracılığıyla erişilebilecek. Sporseverlere yönelik hizmet, ESPN+’ın yanı sıra The Walt Disney Company, Fox Corporation ve Warner Bros. Discovery’ye ait kanallardan spor yayınları da dahil olmak üzere klasik kablolu yayın paketlerinden daha gelişmiş bir kanal seçeneği sunacak.

Hizmetin adı ve abonelik fiyatları henüz kamuya açıklanmadı, ancak spekülasyonlar başlangıçta aylık 45 ila 50 dolar civarında bir fiyat aralığına işaret ediyor. Proje hakkında bilgi sahibi bir kişiye göre yeni abone çekmek için promosyon indirimleri yapılabilir.

İlk indirim teklifleriyle bile aylık fiyatının 30 doların üzerinde olacağı iddia ediliyor.

Bu hizmetin stratejik amacı, The Tennis Channel gibi kanalları ekleyerek sunduğu hizmetleri genişletme planlarıyla kendisini spor yayıncılığının temel amacı haline getirmektir.

Walt Disney Company, Warner Bros Discovery ve Fox Corporation, hizmetin eşit mülkiyetini paylaşıyor. Lisans fiyatlarından elde edilen gelir, bu ağların uydu ve kablolu televizyon sağlayıcılarından talep ettiği mevcut oranları takip ederek orantılı bir şekilde dağıtılacak.

Citigroup analistleri bir yorumda, “Finansal koşulların 2023’te spor odaklı bir yayın katmanının başlatılması için uygun olacağını beklediğimizden bu duyuru bizim için sürpriz olmadı.” dedi.

“Bu girişimin The Walt Disney Company, Fox Corporation ve Warner Bros. Discovery için faydalı bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gemlikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu