Yaşam

Farah Zeynep Abdullah, Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı

Kurt Seyit ve Şura, Sinahsızlar Apartmanı, Bergen ve son olarak Bihter filmleriyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Farah Zeynep Abdullah, bu yıl düzenlenecek 80. Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. .

ÖDÜL ALINDI

İtalya’nın en büyük medya şirketlerinden Mediaset’in Canal 5 kanalında yayınlanan Kurt Seyit ve Şura dizisindeki Şura karakteriyle yurt dışında da geniş bir hayran kitlesine sahip olan Abdullah, İtalya Bakanlığı tarafından verilen Premio Kinéo ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. Kültür ve İtalyan Sinema Eleştirmenleri Bölümü. Almaya hak kazandı.

KIVANÇ TATLITUĞ DA ÖDÜL ALDI

Uluslararası Venedik Film Festivali’nin resmi yan etkinliği Premio Kinéo’da Farah Zeynep Abdullah’ın Kurt Seyit ve Şura dizisindeki performansı, Bergen’deki başarısı ve yeni filmle daha da parlayacak olan kariyerine değinildi. Ödülün Farah Zeynep Abdullah’a verilmesinin nedeni olarak Bither’i serbest bıraktı. Kıvanç Tatlıtuğ aynı dizideki rolüyle Premio Kinéo ödüllerinde En İyi Erkek Başrol Oyuncu ödülüne de layık görüldü.

FESTİVALDE TÜRK FİLMLERİ DE VAR

İlk filmi “İki Şafak Arasında” ile ulusal ve uluslararası festivallerden pek çok ödül alan Selman Nacar’ın ikinci uzun metrajlı filmi Tereddüt Çizgisi, 80. Venedik Sinema Festivali’nin resmi yarışma seçkisi olan Orizzonti Bölümü’ne kabul edildi. Irmak Tuna’nın ilk uzun metrajlı filmi “Yurt” da Venedik Film Festivali’nde yarışacak.

Dün başlayan 80. Venedik Sinema Festivali, 9 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek ödül gecesi ve büyük ödül “Altın Aslan”ın sahibini bulmasıyla sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu