Haber

Fatih’te bir otelde yangın çıktı, otel sakinleri korku ve panik yaşadı

Fatih’te bir otelde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bodrum katında çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle otel kısa sürede dumandan etkilendi. Otelde kalanlar büyük tedirginlik ve panik yaşarken, otel sakinlerinden biri çarşafları birbirine bağlayarak 3’üncü kattan aşağı inmeye çalıştı.

Yangın, Fatih Mimar Kemalettin Mahallesi Şair Fitnat Caddesi üzerinde bulunan bir otelde saat 06.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı otelin bodrum katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler büyümemesine rağmen bodrumdan yükselen dumanlar kısa sürede otelin etrafını sardı. Dumanı gören vatandaşlar itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Otel çalışanları itfaiyeye haber vererek, içeride kalanların bir kısmını kendi imkanlarıyla tahliye etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de çevrenin güvenliğini sağladı.

Çarşafları birbirine bağlayarak 3. kattan aşağı inmeye çalıştı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürülürken, otelin bir bölümünü duman kapladı. Alt katlarda bulunan otel sakinleri itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye edilirken, üst katlarda kalanlardan bazıları ise paniğe kapıldı. Paniğe kapılan otel sakinlerinden biri, otelin 3’üncü katındaki bir odanın penceresinden çarşafları birbirine bağlayıp asarak aşağı inmeye çalıştı. Ancak kaçma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan adam, hızla altındaki klima motorunun üzerine oturup yardım bekledi. Paniğe kapılan adam itfaiye ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden indirildi.

Kendisini kurtaran itfaiye ekiplerine sarılıp ağladı.

Bodrum katında çıkan yangından yükselen dumanlar kısa sürede otelin etrafını sararken, içeride kalanlar büyük panik yaşadı. Otel sakinlerinin bir kısmı kendi imkanlarıyla kaçarken, bir kısmı da itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İçeriden kurtarılan yabancı turist, yaşadığı paniğin ardından kendisini kurtaran itfaiye ekiplerine sarıldı. Kaygısı, paniği ve kurtulmanın sevinciyle itfaiyeciye sarılan yaşlı kadın, gözyaşlarını tutamadı.

Oteli çevreleyen dumandan etkilenen bazı otel sakinleri, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından sedye yardımıyla ambulansa kaldırıldı. Dumandan etkilenen vatandaşlar ambulanslara bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre herhangi bir can kaybı yaşanmazken, itfaiye ekiplerince yaklaşık 20 kişi tahliye edildi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. – İSTANBUL

dortdivan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu