Haber

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çilek hasadı devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından “Kırsal Turizm Alanı” ödülüne layık görülen Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çilek hasadı devam ediyor.

İlçede 14 yıldır çilek üretimi yapan Engin Saim Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 dönüme çilek diktiğini ve veriminin mükemmel olduğunu söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün teşvikiyle üretime başladığını belirten Çağlar, “Mayıs ayında hasada başlıyoruz, ekim veya kasım ayına kadar çilek topluyorum. 3 günde bir çilek topluyoruz. Genelde pastanelere ve özel müşterilere veriyorum. Bu sene 18-20 tonluk bir hasat bekliyorum” dedi.

Çilek üretiminin sorun olduğunu ifade eden Çağlar, “Emek isteyen bir şey, 1-2 kişiyle yapılacak bir şey değil. Sürekli başında olmak gerekiyor.” söz konusu.

İlçede yetişen çileğin aromasından dolayı rağbet gördüğünü kaydeden Çağlar, “Müşterilerimiz çok güzel aroması olduğunu ve raf ömrünün uzun olduğunu söylüyor. Ağırlığı 35 ile 40 lira arasında değişiyor. Bekliyoruz. kaliteli çilek yemek isteyenler Taraklı’da.” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu