Teknoloji

Samsung’un Amiral Gemisi Galaxy S24’ün Skandalları Bitmiyor

Galaxy S24 son dönemde düşük kaliteli fotoğraf şikayetleriyle gündeme gelmişti. Şimdi ise ekran sorunuyla yeniden gündeme geldi.

Samsung’un son amiral gemisi Galaxy S24 serisi kullanıcıları, ekranlarındaki grenli doku sorunuyla uğraşıyor. Bu soruna bağlı olarak çeşitli ekran sorunlarıyla karşılaşan kullanıcılar için Samsung, önemli bir güncelleme yaparak bu sorunu çözmeye çalıştığını öne sürüyor.

Kullanıcılar ekranlarındaki soluk renklerden ve olağanüstü derecede parlak olan ekranlardaki çeşitli kusurlardan şikayetçiydi. Özellikle koyu veya gri arka planlarda fark edilen grenli doku, Reddit gibi platformlarda da yaygın tartışma konusu oldu. Yapılan anket sonuçlarına göre S24 ve S24+ sahiplerinin çoğunluğunun bu sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Bazı kullanıcılar, grenli doku sorununun yanı sıra düşük parlaklıkta ekranlarında üç adet yatay çubuk gördüklerini ve aşırı bantlanmadan şikayetçi olduklarını belirtiyor. Bu sorunlara ilişkin kapsamlı belgeler, bazı kullanıcıların cihazlarını birden çok kez değiştirmelerine rağmen aynı sorunu yaşadıklarını göstermektedir.

Galaxy S24 Ekran Sorunu Çözümü

Samsung’un sızıntıları ve güncellemeleri ile tanınan kaynak Ice Universe, Galaxy S24 serisi için ekran canlılığı güncellemesinin söz konusu olduğunu bildirdi. Bu güncelleme, kullanıcıların renk canlılığını tercihlerine göre ayarlamasına olanak tanıyan bir “Canlılık” seçeneği içerecek.

Ancak kullanıcılar sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığı konusunda kararsız kalıyor. Daha fazla rapor ortaya çıktıkça kullanıcılar Samsung’un ekran sorununu çözecek güncellemeler yayınlamasını bekliyor. Bu süreçte bazı kullanıcılar cihazlarını değiştirirken, bazı kullanıcılar da yedek modül temininde zorluk yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu