Haber

Zonguldak’ta 8 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 9 sanığın davası sürüyor.

8 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasında 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

ZONGULDAK – 2013 yılında aralarında TTK yöneticileri ve yüklenici firma yetkililerinin de bulunduğu 9 sanığın davasına Zonguldak’ta devam edildi.

TTK Kozlu İşletme Müdürlüğü’ne bağlı madende 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen metan gazı patlamasında 8 maden işçisi hayatını kaybetmiş, 8 maden işçisi ise yaralanmıştı.

Yüklenici firmanın yer altı galerisinin açılışı sırasında meydana gelen facianın ardından Star İnşaat Genel Müdürü Ş.SD ve firma yetkilisi EK, “bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. ihmal nedeniyle”. AA hakkında da beraat kararı verildi.

Temyiz edilen karar Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından yeniden incelendi. Ceza Dairesi; Sanık Ş.D. EK ve AA hakkında verilen kararı bozarak 3 sanığın yeniden yargılanmasını talep ederek belgeyi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Dava, Ekim 2022’de 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, aralarında dönemin TTK yetkililerinin de bulunduğu 6 sanık hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından hapis cezası talep edilmişti. ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi. Yargıtay’da 3 sanık hakkında verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu ve “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan yargılamanın yenilenmesi talep edildi. Her iki dava da birleştirildi.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan MA’nın yanı sıra parti avukatları ve madenci yakınları katıldı. Sanık avukatları, bozma kararına karşı mahkemeyi savundu. Duruşma, sanıkların EK’nin bozma kararına karşı savunma yapması ve belgedeki diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla 3 Mayıs 2024’e ertelendi.

haber-hayrabolu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu