Ekonomi

5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım’dan önce hesaplara yatırılacağını duyurdu. Emekli ikramiyesi kararının açıklanmasının ardından merak edilen sorulardan biri de çalışan emekliler ile dul ve yetim aylığı alanların hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı oldu. 5000 TL emeklilik ikramiyesi alın.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödeme tarihinin 15 Kasım’ı geçmeyeceğini belirtti.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Işıkhan, emekli olup çalışmaya devam eden emekliler hariç tüm emeklilere verilecek 5 bin liralık ödemenin zamanlamasına ilişkin soruya, “Ödemeler 15 Kasım’ı geçmeyecek gibi görünüyor.”

Çalışan emekliler yararlanamayacak

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, kimlerin emekli ikramiyesi alacağını açıkladı. Erdoğan, çalışmaya devam eden emeklilere emeklilik ikramiyesi verilmeyeceğini duyurdu.

“Emekli olup aktif olarak çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında tutuyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak. Sene başında emeklilerimizin durumunu gözden geçireceğiz ve her türlü fedakarlığı yapacağız. “Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum”

Dul ve yetim aylığı alanlar yararlanacak mı?

Çocuğu olmayan dul kadınların yüzde 75, çocuklu dul kadınların yüzde 50, yetimlerin ise yüzde 25 oranında ikramiyeden yararlanması bekleniyor.

Buna göre çocuklu ve dul vatandaşların ödemelerinin 2500 TL olacağı, yetim ödemesinin ise 1250 TL’de kalacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu