Haber

Arçelik Hatay’da depremzedelere istihdam sağlayacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere iş imkanı sağlamak için iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan iş birliği çerçevesinde Arçelik, HatayTürkiye’nin çeşitli bölgelerinde çadır kentlerde yaşayan depremzedeleri istihdam edecek.

Arçelik, depremden etkilenen vatandaşları istihdam etmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim merkezine davet merkezi kurdu. Depremzedelere destek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında çağrı merkezinde Hatay’ın çeşitli bölgelerindeki çadır kentlerde yaşayan 50 kişi istihdam edilecek.

Hatay’ın çok zorlu bir süreçten geçtiğini ancak şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını kaydeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi:

“İnşallah HATAY’I DİĞER ŞİRKETLERİMİZDE YAVAŞ YAVAŞ KORUMAYA BAŞLAYACAKTIR”

“6 Şubat’ta Hatay’da hüzünlü bir tabloyla uyandık. 6 Şubat’ın üzerinden yaklaşık 90 gün geçti. Pek çok yaramızı sarmaya devam ediyoruz. Çok can verdiğimiz ilçelerimizde hep geçmişe dönmek istiyoruz. ,döküldü yıkıldı.Geçmişe dönmek için sadece insanlar buraya geliyor.Çocuklarımıza eğitim evi götürmek yetmez.İnsanımızın çalışacak yer ihtiyacı var.Arçelik imdadımıza yetişti.Arçelik açıyoruz. 50 gencimiz burada Arçelik’in kendi çocuğu gibi çalışacak.Yani Arçelik şirketinde insanlar nasıl çalışıyor, hakları neler, hangi hizmetleri veriyor, 50 arkadaşımız tam olarak bunlardan birini yapacak. .EXPO alanındaki iletişim merkezinde eğitime başladılar. İnşallah diğer firmalarımız da yavaş yavaş Hatay’a sahip çıkmaya başlar.

Hatay’da sadece umutlar değil, gönüller ve meskenlerdeki huzur da beklentilerde eskisinden daha güzel olacak. Yaraları sarmak için tek başımıza yeterli değiliz. Hatay’ı seven ve Hatay’daki insanımıza katkı sağlamak isteyen tüm iş insanlarımızı ve firmalarımızı Hatay’daki gençlerimize destek olmaya bekliyoruz. Buraya destek veren, Hatay’a takviye yapan, 50 çocuğumuza takviye sağlayan Arçelik’e teşekkür ederiz. İlk günden beri birçok firma bize yardımcı oldu ama Arçelik ailesi gerçekten bize büyük destek verdi. İnsan kaynaklarına da destek vererek desteklerini artırıyorlar. Buradaki gençlerimize hayırlı olsun diyorum. Ayrıca tüm Arçelik yetkililerine ve buradan yöneticilere teşekkür etmek istiyorum. Daha fazla takviye için umut ediyorum.”

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de çağrı merkezinin lansmanı hakkında şunları söyledi:

“Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yaşadıkları illerde yeni iş imkanlarının sağlanması kritik. Hatay’da kurduğumuz çağrı merkezinde tamamı çadır kentlerde yaşayan 50 vatandaşımız istihdam edilecek. Umutları yeşertmek için Bölgenin geleceği ve kalıcı çözüme katkı sağlanması için barınma, eğitim, hijyen ve gıda gibi en önemli şeyler.” “Temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra iş imkanlarının sağlanması gerekiyor. Çağrı merkezimize ofis alanı sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ve takviye kuvvetlerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

haberalpu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu