Haber

BİM Market Zincirlerini Merak Edenler: BİM’in Sahibi Kim? BİM’in Kaç Mağazası Vardır?

Son zamanlarda zincir marketlerin piyasa fiyatlarını artırdığı argümanı gündemde çokça tartışılıyor. Siyasi tartışmalara yol açan ve BİM CEO’sunun Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa etmesine neden olan olayların ardından vatandaşlar BİM’i boykot etmeye başladı. Peki BİM kimdir? BİM yönetim kurulunda kimler var, pazar ortakları kimler? Türkiye’de kaç tane BİM var? İşte tüm detaylar…

Şubat 2021’in prestijiyle Türkiye’de perakende sektöründe en yüksek pazar payına sahip şirket haline gelen marketler zinciri BİM, 1995 yılında kuruldu. 21 mağaza ile faaliyetlerine başlayan BİM, ŞOK’un en büyük rakibi ve benzer indirimli süpermarket zincirleri olan A101.

BİM Kimdir, Kurucu Ortakları Kimlerdir?

1995 yılında 21 mağaza ile faaliyetlerine başlayan ve temel gıda ve tüketim malzemelerini yüksek kalite ve uygun fiyatlarla halka ulaştırmayı hedefleyen BİM’in kurucu ortakları şöyledir;

  • Cüneyd Zapsu,

  • Sevgili Zapsu,

  • Yasin El Kadı,

  • Korkut Özal,

  • Mustafa Latif Topbaş,

  • Mehmet Fatih Saraç

FİLE Markets BİM’e mi Ait?

Yüksek indirim modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi olan BİM’in portföyünde 2020 yılı itibarıyla 750 eser bulunmaktadır. Şirketin genel merkezi İstanbul Sancaktepe’de bulunmaktadır. BİM ayrıca 2015 yılında süpermarket fikriyle FİLE mağazaları açmıştır. Türkiye’de 2021 prestijine sahip FİLE formatında daha fazla ürün içeren 133 mağaza bulunuyor.

BİM’in Kaç Mağazası Vardır?

2020 yılı itibarıyla Türkiye’de 8.407 şubesi (File süpermarketleri ile birlikte) bulunan BİM, 2009 yılında Fas’ta ve 2014 yılında Mısır’da mağaza açmıştır. Halihazırda Türkiye’deki mağazaları dahil toplam 9365 mağazası bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu