Haber

Çinli Yetkili: Çin’in Hidrojen Enerjisi Sektörü Hızlandı

BEİJİNG, 16 Kasım (Xinhua) — Çin’de bir yetkili Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin hidrojen enerjisi sektörünün hızlandığını ve ülkenin yeşil hedefe doğru istikrarlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

2022 Çin Hidrojen Endüstrisi Konferansı’nda konuşan Ulusal Kalkınma ve Islahat Komisyonu’ndan Shen Zhulin, destekleyici politikalar, güçlü pazar talebi ve ortaya çıkan yeni teknolojiler sayesinde Çin’in hidrojen gücü bölümünün giderek olgunlaştığını söyledi.

Dünyanın en büyük hidrojen üreticisi olan Çin, yıllık yaklaşık 33 milyon ton hidrojen gücü üretimine ve yıllık ana faaliyet geliri en az 20 milyon yuan (2,84 milyon ABD doları) olan 300’den fazla hidrojen girişimine sahip bulunuyor.

Mart ayında, 2021-2035 dönemi için sektörün gelişimine ilişkin yayınlanan bir plana göre ülke, hidrojen enerjisini gelecekteki enerji bileşiminin önemli bir parçası olarak tanımladı. Ayrıca yeşil ve düşük karbon dönüşümünü güçlü bir hidrojen enerjisi endüstrisi ile gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Analistler, bu sektörün Çin’in karbon tepesi ve karbon nötrlük gayelerine ulaşma yarışına yardımcı olacağını söyledi. Bu pak güç ile ulaşımdan petrokimya dalına kadar birçok kesimde yeşil geçiş hızlanabilecek.

Konferansta elektrik üretiminden akıllı güç sistemlerine kadar birçok alanı kapsayan 17 büyük hidrojen projesi başlatıldı, devreye alındı ya da muahedeleri imzalandı.

Öte yandan, Çin’in hidrojen enerjisi endüstrisi, zayıf inovasyon kabiliyeti, düşük düzeyde teknik ekipman ve endüstriyel gelişim için yetersiz temel destek gibi pek çok problemle karşı karşıya olduğundan dolayı hala başlangıç aşamasında bulunuyor.

Ulusal Enerji İdaresi’nin baş mühendisi Xiang Haiping, hidrojen gücü inovasyonu ve gelişimi için sağlıklı bir ekosistem oluşturmak emeliyle değerli materyaller ve temel teknolojilerde atılımlar yapmak, ticari model inovasyonunu desteklemek ve düzenleme sistemini güzelleştirmek için daha fazla gayret gösterilmesi davetinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu