Yaşam

Güncel Korku Filmleri Beni Kesmez Diyenler İçin Korkuyu Aşan Gerilim Filmleri

Bazı gerilim sinemaseverleri artık gerilimin korkudan daha belirgin olduğu filmlerden keyif alıyor. Gerilimin ve gizemin doruğa ulaştığı bazı filmler, korku ve kaygı duygusunu kaygı filmlerinden çok daha fazla yaratabiliyor. Bu tarz sinemalardan hoşlanıyorsanız, bu tekliflere bayılacaksınız!

Nöbet (2019)

  • İmdb: 5.8

Özet:Yazar-yönetmen Keith Thomas’ın heyecan verici ilk uzun metrajlı filminde, eski Ortodoks Yahudi cemaatinin merhum bir üyesi için nöbet tutan bir adam, kendisini meşum bir varlığın huzurunda bulur.

Oyuncular:Dave DavisMalky Goldman

Müdür:Keith Thomas

Köşk (2019)

  • İmdb: 6.0

Özet: Müstakbel bir üvey anne, nişanlısının iki çocuğuyla birlikte ücra bir tatil köyünde mahsur kalır. Üçlünün ortasındaki bağlantılar çözülmeye başlarken bazı tuhaf ve ürkütücü olaylar meydana gelir.

Oyuncular:Riley KeoughJaeden Martell

Müdür:Severin Fiala, Veronika Franz

Ziyaret (2015)

  • İmdb: 6.2

Özet:İki kardeş tatilde hiç görmedikleri büyükanne ve büyükbabalarını ziyaret ederken onların rahatsız edici davranışlarından giderek daha fazla korkmaya başlarlar.

Oyuncular:Olivia DeJongeEd Oxenbould

Müdür:M. Night Shyamalan

Vaka 39 (2009)

  • İmdb: 6.2

Özet:Bir sosyal hizmet uzmanı, bir kızı istismarcı ebeveynlerinden kurtarmak için savaşır, ancak durumun beklediğinden daha tehlikeli olduğunu keşfeder.

Oyuncular:Reene ZellwegerJodelle Ferland

Müdür:Christian Alvart

Gece Bekçisi (1997)

image.tmdb.org

  • İmdb: 6.2

Özet:Bir morgda gece bekçisi olarak işe giren bir hukuk öğrencisi, kendisini bir dizi cinayete yönlendiren ipuçlarını keşfetmeye başlar.

Oyuncular:Ewan McGregorNick Nolte

Müdür:Ole Bornedal

Koleksiyoner (2009)

  • İmdb: 6.3

Özet:Eski karısına olan borcunu ödemek için çaresiz kalan eski bir mahkûm, yeni patronunun taşradaki malikanesinde bir soygun planlamaktadır ve ikinci bir suçlunun mülkü hedef alarak bir dizi ölümcül tuzak kurduğundan habersizdir.

Oyuncular:Josh StewartAndrea Roth

Müdür:Marcus Dunstan

Gizli Pencere (2014)

  • İmdb: 6.5

Özet:Sancılı bir boşanmanın ortasında, başarılı bir yazar, onu intihalle suçlayan müstakbel bir yazar tarafından göl kıyısındaki ücra bir konutta izlenir.

Oyuncular:Johnny DeppMaria Bello

Müdür:David Köpp

Sus (2016)

  • İmdb: 6.6

Özet:Yalnız bir hayat yaşamak için ormana çekilen sağır ve dilsiz bir yazar, penceresinde maskeli bir katil belirdiğinde sessizce hayatı için savaşmalıdır.

Oyuncular:Kate Siegel, John Gallagher Jr.

Müdür:Mike Flanagan

Köy (2004)

  • İmdb: 6.6

Özet: Dış dünyadan soyutlanmış bir köy, aldığı ilk yaralanma sonucunda dış dünyadan ilaç almak zorunda kalır. Bu nedenle, düşmanlarıyla dışarıda yüzleşmek zorundalar.

Oyuncular:Joaquin PhoenixWilliam Hurt

Müdür:M. Night Shyamalan

İyi Geceler Anne (2014)

  • İmdb: 6.7

Özet:İkiz kardeşler, yüzünden estetik operasyon geçiren anneleriyle yeni evlerine taşınırlar, ancak sargıların altında çocukların tanımadığı biri vardır.

Oyuncular:Susanne Wuest, Luke Schwarz

Müdür:Severin Fiala, Veronika Franz

Uğursuz (2012)

  • İmdb: 6.8

Özet:Tartışmalı gerçek bir kabahat, yeni evinde bir kutu konut sinema salonu bulur ve şu anda araştırdığı cinayet davasının, geçmişi 1960’lara dayanan kimliği belirsiz bir seri katilin işi olabileceğini ortaya çıkarır.

Oyuncular:Ethan Hawke, Juliet Rylance

Müdür:Scott Derrickson

Takip Ediyor (2014)

  • İmdb: 6.8

Özet:Genç bir kadın, bir süredir çıktığı genç kızla seks yaptıktan sonra bilinmeyen bir doğaüstü güç tarafından izlenir.

Oyuncular:Maika Monroe, Keir Gilchrist

Müdür:David Robert Mitchell

Yetim (2009)

  • İmdb: 7.0

Özet: Yakın zamanda bebeklerini kaybetmiş bir karı koca, göründüğü kadar temiz olmayan 9 yaşındaki bir kızı evlat edinir. Ama bu kızın aslında farklı bir kimliği var.

Oyuncular:Vera Farmiga, Peter Sarsgaard

Müdür:Jaume Collet-Serra

Çiğ (2016)

  • İmdb: 7.0

Özet:Film, veteriner okulunda ilk kez et tatmak zorunda kalması sonucu ete karşı karşı konulamaz bir tutku geliştiren genç bir vejeteryanın hikayesini anlatıyor.

Oyuncular:Garance Marillier, Ella Rumpf

Müdür:Julia Ducournau

Görünmez Adam (2020)

  • İmdb: 7.1

Özet: Cecilia’nın istismarcı eski sevgilisi kendi canına kıyıp servetini ona bırakınca, Cecilia onun ölümünün bir aldatmaca olduğundan şüphelenir. Bir dizi tesadüf ölümcül bir hal alırken Cecilia, kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır.

Oyuncular:Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen

Müdür:Leigh Whannell

Midsommar (2019)

  • İmdb: 7.1

Özet: Bir çift, efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa’ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, bir pagan tarikatının elinde hızla giderek artan şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşür.

Oyuncular:Florence PughJack Reynor

Müdür:Ari Asterler

Kimlik (2003)

  • İmdb: 7.3

Özet: Kötü bir yağmur fırtınası sırasında ıssız bir Nevada motelinde mahsur kalan on yabancı birer birer öldürülmeye başlar. Peki katil kim?

Oyuncular:John Cusack, Amanda Peet

Müdür:James Mangold

Taşıyıcı (1976)

  • İmdb: 7.4

Özet:Baskıcı, dindar annesi tarafından korunan utangaç, inek bir genç kız olan Carrie White, baloda sınıf arkadaşları tarafından küçük düşürüldükten sonra telekinetik güçlerini açığa çıkarır.

Oyuncular:Sissy Spacek, Amy Irving

Müdür:Brian DePalm

Serap (2018)

  • İmdb: 7.4

Özet: Küçük bir çocuğu ölümden kurtaran genç bayan, farkında olmadan zamanın dengesini bozmuştur. Uyandığında tüm sevdiklerini kaybettiğini fark eder.

Oyuncular:Adriana UgarteJavier Gutierrez

Müdür:Oriol Paulo

Sessiz Bir Yer (2018)

  • İmdb: 7.5

Özet: Çoğu insanın kör ama sese duyarlı yaratıklar tarafından öldürüldüğü bir dünyada, bir aile hayatta kalma mücadelesi veriyor. Canlıları uzak tutmak için işaret dili ile iletişim kurmak zorundadırlar.

Oyuncular:John KrasinskiEmily Blunt

Müdür:John Krasinski

Vücut (2012)

  • İmdb: 7.6

Özet: Bir dedektif, morgdan kaybolan baştan çıkarıcı bir bayanın cesedini arar. Kadının kocasından şüphelenen dedektif, genç adamla birlikte ipuçlarını takip ederek cesedi bulmaya çalışır.

Oyuncular:Belen Rueda, José Coronado

Müdür:Oriol Paulo

İlk Korku (1996)

  • İmdb: 7.7

Özet: Başarılı avukat Martin Vail, bir piskoposun öldürülmesi davasında yargılanmakta olan genç bir çocuğu savunmaya karar verir. Ama savunduğu kişi gerçekten masum mu?

Oyuncular:Richard GereEdward Norton

Müdür:Hoblit Gregory

Çık (2017)

  • İmdb: 7.7

Özet:Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu kız arkadaşının ebeveynlerini ziyaret eder ve burada onların karşılanmasıyla ilgili kaynayan huzursuzluk pek çok kötü şeye yol açar.

Oyuncular:Daniel Kaluuya, Allison Williams

Müdür:Ürdün Kabuğu

Parlayan (1980)

  • İmdb: 8.4

Özet: Bir aile kışı geçirmek için ıssız bir otele gider. 6. his oğulları hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler görürken, uğursuz bir varlık babanın şiddet uygulamasına neden olur.

Oyuncular:Jack Nicholson, Shelley Duvall

Müdür:Stanley Kubrick

Kuzuların Sessizliği (1990)

  • İmdb: 8.6

Özet:Genç bir FBI öğrencisi, kurbanlarının derisini yüzen bir deli olan başka bir seri katili yakalamak için tutuklu ve manipülatif bir yamyam katilinden yardım almalıdır.

Oyuncular:Jodie FosterAnthony Hopkins

Müdür:Jonathan Demme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu