Teknoloji

Hâlâ 50 yıl öncesi kadar görkemli görünüyor: Dünyanın en ünlü fotoğrafı 50 yaşına giriyor

Tüm zamanların en ikonik fotoğraflarından biri olan üst çerçeve, 1972’de NASA tarafından yayınlandı ve ” mavi topBu fotoğraf bu hafta 50 yaşına girdi ve hala da öyle. 1972’de olduğu kadar büyüleyici görünüyorBir gerçek.

NASA, altın yıl dönümünü kutlamak için fotoğrafı tweetledi ve şunları yazdı: NASA’nın Orion uzay aracı eve dönüş yolculuğuna devam ederken, aynı zamanda 7 Aralık 1972’de Apollo 17 ekibi tarafından çekilen ikonik ‘Mavi Mermer’ Dünya fotoğrafının 50. yılını kutluyoruz.

Fotoğrafın bir kişiye değil, tüm Apollo 17 ekibine atfedilmesi dikkat çekici. Apollo 17 mürettebatı, Görev Komutanı Eugene Cernan, Komuta Modülü Pilotu Ronald Evansve Ay Modülü Pilotu harrison schmitt oluşuyordu. Cernan ve Schmitt ay modülüyle Ay’a indi. Evans, ay yörüngesindeki komuta ve hizmet modüllerinde kaldı.

Fotoğraf, Dünya’yı Akdeniz’den Antarktika’ya kadar gösteriyor ve bu, Apollo yörüngesinin güney kutup buz örtüsünü fotoğraflamayı mümkün kıldığı ilk seferdi. Fotoğrafın sağ üst kısmında o dönemde Hindistan’da ortaya çıkan bir kasırga da görülüyor.

Fotoğraf, lansmandan beş saat altı dakika sonra 5:39’da çekildi. Apollo 17, NASA’nın Apollo programının son göreviydi. Astronotlar, 12 gün 14 saat ile en uzun insanlı Ay iniş görevi rekorunu kırdıktan sonra 19 Aralık 1972’de Dünya’ya döndüler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu