Haber

Japonya, ABD, Avustralya ve Filipinler Savunma Bakanları Güvenlik İşbirliği Konusunda Uzlaşmaya Vardı

Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Filipinler Savunma Bakanları, “Özgür ve Açık Hint-Pasifik” için güvenlik işbirliğini artırma konusunda anlaştılar.

Japonya Savunma Bakanı Hamada Yazukazu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ve Filipinler Savunma Bakanı Carlito Galvez ile bir araya geldi.

Singapur’da düzenlenen Shangri-La Diyaloğu marjında ​​4 ülkenin Savunma Bakanı “Özgür ve Açık Hint-Pasifik” için güvenlik iş birliğini artırma konusunda anlaştılar.

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Özgür ve Açık bir Hint-Pasifik” vizyonuna değinen 4 bakan, vizyonu geliştirmek için ortak bir çaba gösterileceğini teyit etti.

4 ülkenin savunma bakanlarının toplantısı şimdiye kadar ilk olarak kayıtlara geçti. Bölgesel zorlukları ve ortak çıkarları ele alan bakanlar, işbirliğini genişletme fırsatlarını ele aldılar.

Shangri-La Diyaloğu

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) tarafından düzenlenen Shangri-La Dialogue, 2-4 Haziran tarihlerinde Singapur’da gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 20.’si düzenlenen foruma 40’tan fazla ülkeden 600’den fazla hükümet temsilcisi, savunma bakanı, askeri yetkili ve güvenlik uzmanı katılıyor.

haberalaca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu