Haber

Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Aydın: “Telafi Eden Eğitimin Neyin Telafi Edeceğinden Emin Değiliz”

MUSTAFA USTASI

Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hacer EntelektüelÖğrencilerin yaşadığı bu travma ile yaz tatilinde tekrar yapılacak olan telafi eğitiminin neyi telafi edeceğinden emin değiliz” dedi.

Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hacer Entelektüel ; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Kahramanmaraş merkezli yüksek şiddetli depremlerden etkilenen 10 ilde 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri ​​arasında öğrencilere tazminat programı uygulanacak” açıklamalarını değerlendirdi. EntelektüelBarınma en büyük insan hakkıdır. Bu hak öğrencilere ve ailelere verildikten sonra bir an önce okullar açılmalı ve uygun ortamlar hazırlanmalıdır” dedi.

“EĞİTİM İÇİN UYGUN BİR DÖNEM DEĞİL”

Hacer Aydın dedi ki:

“Deprem bölgesi genel olarak karasal iklim kuşağıdır. Yaz aylarının çok sıcak olduğu bir bölge olması nedeniyle özellikle ağustos ayında havalar çok sıcak olacaktır. Bu anlamda eğitim için pek uygun bir mevsim değildir. Ayrıca, oradaki öğrencilerimiz çok acı bir travma yaşadılar ve sancılı günler yaşadılar.İlkokul,ortaokul,lise dahil tüm öğrencilerimiz şu anda hayat şartlarının eskiye göre çok düşük olduğu bir oranda yaşıyorlar ve birçoğunun da İhtiyaçlar karşılanmıyor.Bu travmadan dolayı yaz tatilinde yapılacak bütünleme eğitiminin neyi telafi edeceğinden emin değiliz.Bu anlamda bizim düşüncemiz bu öğrencilere pozitif ayrımcılıkla gireceklerdir. sınavlarda farklı uygulamalar yapmaktır.farklı sınav seçenekleri sunmaktır.baştan beri söylüyoruz uygun okullara sınavsız yerleştirilsinler.telafi eğitimi de öğrencilere hazırlanmalı yeni eğitim-öğretim yılında bir an önce okullar yapılmalı ve barınma ihtiyaçları bir an önce giderilmelidir. Barınma en büyük insan hakkıdır. Öğrenci ve ailelere bu hak verildikten sonra bir an önce okullar açılmalı ve uygun ortamlar hazırlanmalıdır. Bunların hepsi aslında birbiriyle ilişkilidir. Barınma, eğitim ihtiyaçları, tabii ki yiyecek, giyecek, bunlar da var. Bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde deprem bölgesindeki kurallara bakılarak gereksinimlerin karşılanması gerekir.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu