Haber

Krem sürmek orucu bozar mı? Dini fetva: Oruçluyken krem ​​sürülür mü?

Özellikle ramazan ayında olmak üzere üç ayda oruca başlayan vatandaşların sıkça sorduğu sorulardan biri de krem ​​sürmek orucu bozar mı? Oruçluyken krem ​​sürülür mü? sorularına yanıt arıyor. Oruçluyken merhem sürülür mü? Ağrı kesici krem ​​orucu bozar mı?

KREM ORUÇ İÇERİR Mİ? Dini Fetva

On bir ayın sultanı Ramazan ayına 13 Nisan 2021 Salı mübarekiyle başlıyoruz ve mübarek Ramazan ayına gireceğimiz bu günlerde krem ​​sürmek orucu bozar mı? soru cevap arar.

Ramazan ayı ile birlikte huzur ve güzellik esintileri etrafı sarar. Ramazan bereket ve rahmet ayıdır. Ramazan ayında özürsüz oruç tutmak caiz değildir. Orucun ne zaman bozulduğunu bilmek, oruç tutmak kadar değerlidir.

Vücudumuza sürdüğümüz krem, merhem, yağ gibi maddeler derideki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuttan emilerek kana karışır. Ancak bu maddelerin cilt tarafından emilimi çok az ve yavaştır. Öte yandan bu işlem, yeme-içme anlamına gelmez. Yani vücuda sürülen merhem, krem ​​ya da yağ beslenme amaçlı alınmaz. Bu nedenle cilde sürülen merhem, krem, yağ veya ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DIYK 22.09.2005 kararı).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu