Haber

Nijer’deki Türk vatandaşları İstanbul’a dönüyor

Nijer’de 26 Temmuz’da yaşanan askeri darbenin ardından süresiz olarak bu ülkede bulunan ve havalimanının kapanması nedeniyle evlerine dönemeyen Türk vatandaşları, istisnai uçuş izniyle İstanbul’a doğru yola çıktı.

Niamey’deki Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, ordunun yönetimi devraldığı 26 Temmuz’dan bu yana THY’nin Nijer’in başkenti Niamey’e sefer düzenleyemediği kaydedildi.

Bu kapsamda, Nijer’de geçici süre ile bulunan ve THY seferini bekleyen Türk vatandaşlarının dönüşü için Nijer makamlarından istisnai uçuş izinleri alındığı bildirildi.

Başkent Niamey’deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı’ndan TK635 sefer sayılı uçakla çoğunluğu Türk vatandaşı olan 233 yolcunun İstanbul’a hareket ettiği belirtildi.

Bu uçuşun Türk vatandaşlarının tahliyesi olmadığı, ülkede geçici olarak bulunan ve Türkiye’ye dönmesi gereken vatandaşlara ve diğer yolculara sağlanan bir fırsat olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin Niamey Büyükelçiliği, Türk kurumları, Türk-Nijer Dostluk Hastanesi personeli ve Nijer’de faaliyet gösteren Türk şirketlerinde görev yapan Türk vatandaşları ülkede kalmaya devam ediyor.

havaalanı kapatıldı

Nijer’de 26 Temmuz’da iktidarı ele geçiren askeri cunta Ulusal Vatanı Koruma Kurulu (CNSP), 6 Ağustos’ta olası bir saldırıya karşı Nijer hava sahasını ikinci emre kadar kapattı.

Daha önce Fransa, ABD ve İtalya gibi bazı ülkeler vatandaşlarını Nijer’den tahliye etmişti.

habersariveliler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu