Sağlık

Yüzüne kızgın yağ dökülen 3 yaşındaki Leyla cilt nakliyle sağlığına kavuştu.

İdlib’de ailesiyle birlikte geçici olarak Hatay’ın Antakya ilçesine yerleşen Suriye asıllı Leyla, 9 ay önce ateşe kızgın yağ dökülmesi sonucu yüzünde ve vücudunun bir kısmında yanıklar oluştu.

Küçük kızın tedavi altına alındığı Antakya ilçesindeki Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda hasar gördüğü için boşaltıldı.

Depremde evini kaybeden ve maddi zorluk yaşayan Leyla ve ailesinin yardımına Ala Hayat Minik Paklar Derneği (AHMİMDER) yetişti.

Sol gözü hiç kapanmayan ve yemek yemekte güçlük çeken çocuk, AHMİMDER Lideri Ayşegül Aksu’nun ulaştığı hayırsever sayesinde Antalya’daki özel bir hastanede ameliyat edildikten sonra sağlığına kavuştu.

“Leyla’nın gözü ve boynu tamamen iyileşti”

Dernek Lideri Aksu, yanmış çocukların tedavisi için çalıştıklarını söyledi.

Leyla’nın üzerine kaynayan zeytinyağı döküldüğünü ve sol tarafının tamamen yandığını belirten Aksu, “Çocuğun gözleri aşağı çekildiği için gözlerini kapatamıyor ve açık uyuyordu. Boyun ve dudak hareketlerini tam yapamıyordu. Leyla’nın annesi de sosyal medyadan bana ulaşarak ‘Benim çocuğuma da yardım eder misin?’ Biz de çocuğumuza yanık eşarbı vermek için Antakya’ya gittik ve Leyla için çalışmalara başladık.” söz konusu.

Kahramanmaraş merkezli depremde ailenin evini kaybettiğini ve Antakya’daki hastanenin boşaltıldığını, tedavinin yapılamayacağını kaydeden Aksu, çocuğun görüntüsünü sosyal medyada paylaştığını ve tedavi masraflarını bir hayırseverin karşıladığını söyledi. .

Çocuğu ameliyat için Antalya’ya getirdiklerini belirten Aksu, “Çok şükür bir çocuğun daha tedavisini bitirdik. Leyla’nın gözü ve boynu tamamen düzeldi, dudak kısmındaki sola doğru gerçek eğiklik tamamen düzeldi. Allah’a şükür keyifli bir operasyon oldu.” dedi.

Yanık tedavisine ihtiyaç duyan ve sosyal medya üzerinden kendisine ulaşma imkanı bulamayan çocukların ailelerinin, bir yıl içinde çeşitli nedenlerle yanan 500’den fazla çocuğun tedavisine vesile olduklarını vurguladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Estetik Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Uzmanı Yılmaz Geyik de yanık dokunun normal dokuya göre daha sert olduğunu ve çekme nedeniyle çocuğun boynunu rahat hareket ettiremediğini belirtti.

Hastanın bacağından alınan derinin nakledildiğini vurgulayan Geyik, “Kaynayan yağ yüzüne ve vücuduna zarar verdi. Çocuğun sol gözünde, dudağında ve boynunda problemler vardı. Deri nakli ile sağlığına kavuştu. , ancak çocuk küçük olduğu için ameliyat devam edecek.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu